Rabu, 25 September 2013

Pelan prabayar paling untung

Haaaa…perkataan ‘line’ ni agak lapok dan agak biasa di kalangan orang-orang kita. Jika kita berbual tentang syarikat telekomunikasi mudah alih di Malaysia, selalunya kita akan bahasakan ‘line’.
Contohnya, “Awak pakai line apa?”
“Aku pakai prepaid laaa…mana pakai line..”
Itu adalah beberapa contoh yang refer kepada syarikat telekomunikasi yang ada di Malaysia ni. Perbualan yang sebegitu bukan sahaja dibualkan di kalangan mereka yang dah bekerja…tp jugak dibualkan di kalangan pelajar sekolah rendah dan juga sekolah menengah.
DiGi
DiGi
Begitu pesatnya perkembangan teknologi telekomunikasi mudah alih ni. Sehinggakan mereka yang menggunakan merasakan sesuatu yang ‘kehilangan’ jika telefon bimbit atau enset diaorang ni takdak kat tangan diaorang. Setiap dari kita menggunakan enset untuk berhubung dan seterusnya menjadikannya sebagai satu medium komunikasi yang sangat sangat ‘ditagihkan’ dalam kehidupan masyarakat masa kini.
bagi aku la kan aku akan selamanya bersama Digi sbb dari mula aku kenal telefon sampai la jadi hantu telefon memang Digi tetap dihati .

Serba serbi menguntungkan baik dari telefon .,mesej mahupun internet memang paling2 murah aku selut kat digi sbb pandai jaga pelangan.